Eğitimler genelde dahili etkinlikler olduğu için eğitime katılan çalışanlar tarafından SM kullanımı çok uygun olmayabilir.

Ancak İK bunu da bir pazarlama faaliyeti olarak değerlendirerek çalışanların SM da eğitimle ilgili içerik paylaşmasını sağlayarak özellikle çalışanların profesyonel çevresi nezdinde kurum itibarını artırabilirler.

SM üzerin eğitimle ilgili deneysel faaliyetler olmakla birlikte SM nın herkese açık ortamı yüzünden henüz bu çok yaygın değildir. 

Daha çok online eğitim ya da e-eğitim diyebileceğimiz platformlar ise yaygınca kullanılmaktadır. Belki ilerleyen zamanlarda e-eğitim platformları daha fazla SM entegrasyonu ile çalışan ve kurumlara ek faydalar sağlayabiliyor hale gelebilir. 

(Örneğin eğitimi bitirdiğini SM hesabında paylaşan çalışan ek eğitim puanı alabilir, yeni eğitimlere hak kazanabilir, eğitimin çalışanlara sağladığı katkı işe alımla ilgilenen potansiyel adaylar için olumlu bir katkı sağlar)

 

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here