Twitter’ da mevcut takipçiler ve hedef kitlenin neler olumlu tepki verdiği takip edilmeli.
Bunun için eğer reklam verilmişse Twitter ads üzerinden Analytics bilgileri alınabilir.
Eğer reklam verilmemişse ve bir istatistik aracı isteniyorsa Socialbakers gibi erişilebilir analiz araçlarından faydalanabilir.
Ne tür içeriklerin daha iyi geri dönüş aldığı belirlendikten sonra o tür içeriklere ağırlık verilebilir.
Takipçiler ya da şikayet sahipleriyle iletişime geçilmek için Direk mesaj özelliği kullanılabilir.
Ancak DM özelliğinin kullanılabilmesi ve karşılıklı mesaj alış verişi için 2 hesabın birbirini takip etmesi gerekmekte. 
Takip edilen hesap diğerine mesaj atabilir.
İletişime geçilirken ana marka iletişimi yapılan hesabın mentionlarla/cevaplarla kirlenmemesi için ayrı bir iletişim / şikayet hesabı açılabilir.
Takipçilerin muhafaza edilmesi de unfollow a sebebiyet verebilecek içeriklerin daha yayınlanmadan engellenmesi ile sağlanabilir.
Takipçilerin sayısal olarak muhafaza edilmesi yeterli değildir, aktiflik olarak da mevcut kitlenin korunması için sürekli etkileşim oluşturabilecek tarzda içerikler girmek gerekmektedir.

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here