Twitter’ in mecra olarak dinamikleri Facebook tan biraz farklıdır.
Günümüzde markalar temel olarak kitlesel dijital iletişimi FB dan yaptıkları için TW a da bu içeriklerin adapte edilmesi yoluyla ilerlenmektedir.
Ancak TW kullanıcısının cevap verme ve paylaşma motivasyonları daha farklıdır. Bunlara uygun düzeltmelerin yapılması yerinde olur.
Eğer TW için ayrı bir içerik üretme imkanımız yoksa FB içeriklerini adapte ederek ilerleyebiliriz ancak TW iletişimini bir çıta yukarı taşımak isteyen markalar TW için ek içerik üretmeye de başlayabilirler.
TW içeriklerini oluştururken mecranın hızlı ve anlık yapısını dikkate almalıyız. 
TW özellikle anlık devam eden etkinlik, konser vb durumlarda faydalı ve ilgi çekici içerikler sağlayabilir. TW ın anlık olması bunda belirleyicidir.
Diğer taraftan örneğin newsfeed ini kontrol eden bir FB kullanıcısı 1-2 gün önce bir markanın gönderdiği FB içeriğini garipsemeden okur, ancak TW kullanıcısının daha anlık beklentileri vardır.
FB da da olduğu gibi TW da da retweet edin gibi call to action yönlendirmeler işe yaramaktadır. Her ne kadar çok istenmese de sık olmamak şartıyla bu tarz kullanımlar yapılabilir.

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here