Son zamanlarda siber güvenlikle ilgili global sorunlar ortaya cıkıyor. Ozellikle ransomware denilen dosyalarınızı şifreleyen ve ulasmanızı engelleyen virusler sıkıntılı.

Bunun ıcın dosyalarınızın harıcı dısk ve google drive gibi yerlerde yedeklemenızde fayda var ayrıca bilgisayar ve hesap guvenligi için alttaki notlara dikkat edebilirisiniz. Windows ve işletim sistemi guncellemelerinin de yapılması gerekiyor.

Bilgisayarınızı iyi koruyun.

Bilgisayarınızda AVG, Avast ve Malware Bytres yüklü olsun. Haftada 1 tam tarama yapın.

İnternette bilmediğiniz yerlerde gezmeyin.

Belirsiz dosyaları çalıştırmayın.

Unutmayın, yönettiğiniz hesapların şifreleri, bilgisayardaki kişisel fotoğraflarınız vs hepsinin güvenliği için dikkat etmeniz gerek.

http://free.avg.com/tr-tr/homepage

https://www.avast.com/tr-tr/index

https://www.malwarebytes.org/mwb-intercept/ (download free version)

https://www.safer-networking.org/ Spybot

http://www.lavasoft.com/ adaware

ŞİFRE GÜVENLİĞİ

Gmail hesabımız tüm bu şifrelere erişebileceginden 2 kademeli guvenligi aktive edin:

https://www.google.com/intl/tr/landing/2step/

Cep telefonunuza indireceğiniz uygulamadaki şifreyi girerek login sağlayacaksınız hesabınıza. (Her seferinde girmenize gerek yok sadece yeni giriş yapacagınız bilgisayarda 1 kere girmeniz yeterli).

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here