Bir markamızla erişim ve etkileşimle ilgili soru – cevap kısmını başkalarının da faydalanabilmesi için burada yayınlıyorum.

SORU: Erişim ve etkileşim le ilgili sorularım olacak. Bazen 1 postta etkileşim daha fazlayken diğer postta daha az oluyor. Bunu aynı çizgide yani hep yüksekte nasıl tutabiliriz?

CEVAP: Bu kararı biz veriyoruz. Daha önceden post başına x TL gibi bir reklam veriyorduk. Bu durumda her postumuza eşit reklam bütçesi harcanıyordu. Ancak bazı içeriklerimiz diğerlerinden iyi performe ettiği durumda bu içeriklerimizin viralitesini kısıtlamış oluyorduk. Yani x TL ile bazı içeriklerimiz 20 bin erişim alırken bazısı 200 bin erişim alabiliyordu.

Şu anda ise aylık toplam bir bütçemiz oluyor ve tüm içeriklerimiz bu genel bütçe içerisinden tanımlıyoruz. Böylece iyi işleyen 2-3 içerik öne çıkıyor ve bütçenin ağırlığını tüketiyor. Biz de bütçemizi daha verimli şekilde degerlendirmiş oluyoruz.

İsterseniz her içeriğe belirli bir bütçe ayırma yöntemiyle de reklam verilebilir. Bu tamamen tercih meselesi. Biz iyi işleyen içerikleri öne çıkarmak için mevcut yeni yöntemimizi devam ettirmeyi öneriyoruz.

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here