–    Davranışsal Tepkiler

17.    Kaz, biraz uzaktaki yumurtayı yuvasına getirmek için. Boynunu uzatıp ayağa kalktıktan sonra siz yumurtayı oradan alsanız bile, tüm kurtarma operasyonu (ayaklar arasında var olmayan bir yumurta taşınarak) baştan sona kadar gerçekleştirilecektir (s.36)

–    Güdüler

18.    Hayvanın inceliklerini sıraya koymasını ve gereksiz işlerle zaman kaybetmemesini sağlayan kısa dönemli davranışsal denetim çok önemlidir. (s.38)
19.    Bir bebeğe yürümeyi “öğretmek” büyüklerin ne kadar hoşuna giderse gitsin, bebeklerin yürümeye başlamasını sağlayan tek şey yine böyle bir motor programdır (yorum: doğuştan yaratılmıştır)  her ne kadar kuşlarda uçma alıştırmaları uçmadan bir süre önce başlarsa da giderek artan bu kanat çırpma güdüsü uçmayı sağlayan kasların güçlendirilmesine yöneliktir. Yere konmanın inceliklerini deneyimle öğrenmeleri gerekse de kuşların uçmayı öğrenmesi balıkların yüzmeyi öğrenmesinden farklı değildir. (s.39)

–    Etkilenme

20.    Yavrularda etkilenmenin kritik dönemi yumurtadan çıkışı izleyen 16 saattir (yorum: benzer bir kritik eşik bebeklerde de pekâlâ olabilir (s.40)

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here