Webcam tarafından taranıp, algılanan görüntüler üzerine 3 boyutlu çizimler eşleştirilmesi olarak tarif edebileceğimiz interaktif teknoloji ile General Electric güzel bir viral etki oluşturmayı başarmış. Neredeyse tüm laptoplarda artık built-in webcam özelliği var. Bu yeni tarz uygulama da oldukça ilgi çekiyor. İnteraktivite denilen şey gerçekten bu kadar kolay ve bu kadar keyifli.

Nasıl yapılacağına gelince, 2 boyutlu bir logo / sembol içeren dosyayı bir kağıda yazdırıyorsunuz. Sonra bunu hazırlanan ve webcam görüntünüzü işleyen Flash uygulamaya doğru tuttuğunuzda kağıdın önünden kademeli olarak sesle birlikte açılan 3 boyutlu yapı ortaya çıkacak. Siz hareket ettirdikçe o da hareket edecek.

Augmented Reality

I’m Burak

I’m founder and director of The Digital Agency; a certified Google Partner and Shopify Partner digital marketing agency operating in London and Istanbul. The Digital Agency has a solid track record of delivering high growth in eCommerce, Facebook & Google advertising, social media communication, search engine optimization, eCommerce and website production through 16 years of experience with 140 brands in 500 projects. Visit The Digital Agency here